Actief

wandelen en fietsen

wegwijzerVoor de wandelliefhebbers is er keuze genoeg: langs het strand, over of onderlangs de duinen, door het bos of via de recent aangelegde natuurwandelpaden: langs akkers, door de polder en steeds dat wijdse uitzicht met de Westkapelse vuurtoren als oriëntatiepunt.

Met de fiets kun je wat grotere afstanden afleggen en je fietsroute laat je afhangen van  de windrichting of stippel je uit met het fietsknooppuntennetwerk. Of heel eenvoudig via de goed aangegeven themaroutes.

watersporten

waterskien 400_300Zeeland waterland: voor iedere vorm van watersport zijn er mogelijkheden. Skimboarden, surfen en kitesurfen gewoon vanaf het strand. Maar je kan het ook leren of het materiaal huren bij een kitesurfschool. Zelfs blokarten (strandzeilen) en kitebuggyen zijn mogelijk. En voor de zeilers: huur een zeilboot en verken het Veerse Meer.

tennis

tennis_balls_300pxVlakbij De Zandput ligt het tennispark van “De Golfbreker”. Vakantiegangers mogen gebruik maken van vier kunstgrasbanen op deze mooie accommodatie. Meer informatie: golfbrekertennis.nl

paardrijden

paardrijden_op_het_strandAls je kan paardrijden is een tocht over het strand en in galop door het water een belevenis.  Er zijn in de omgeving meerdere ruiterroutes uitgezet waarbij je vaak over speciaal aangelegde ruiterpaden rijdt. In de buurt zijn enkele maneges waar jouw paard in pension kan of waar je een paard kunt huren.

golfen

golfenVoor de golfliefhebbers is er een zogenaamde Fungolf, een attractieve midgetgolfbaan voor kinderen en volwassenen. Voetbalgolf is hier ook mogelijk.
Zoek je als golfliefhebber een grotere uitdaging dan is er een 18-holes par 3 baan in de duinen van Domburg. Prachtig gelegen en zeer uitdagend omdat je hier iedere dag van het jaar moet spelen met of tegen de zeewind. Voor informatie: domburgschegolfclub.nl

zeevissen

zeevissenDe Zeeuwse kust is bij de sportvisser heel geliefd. Voor het vissen vanaf het strand is geen vergunning nodig en de enige beperking is dat je met maximaal twee hengels mag vissen. De hengelsportzaken aan de kust geven advies over de beste visstekken, de getijden en verkopen aas.